IJsland stunt met gelijkspel tegen Argentinië

IJsland heeft op het WK voetbal in Rusland in groep D voor een stunt gezorgd door gelijk te spelen tegen Argentinië: 1-1. De Argentijnen kwamen binnen 20 minuten op voorsprong, maar vier minuten later was het alweer gelijk. Lionel Messi was vandaag niet scherp en miste onder meer een strafschop.

Twee jaar geleden begonnen de IJslanders ook al sterk aan het EK en ook nu pakten zij dus een verdiend punt. Desondanks had Argentinië wel het betere van het spel, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken.

De eerste kansen voor de Argentijnen kwamen onder meer via Ajacied Tagliafico en Messi, maar Aguëro zorgde uiteindelijk voor de voorsprong. Lang kon Argentinië hier echter niet van genieten, want niet veel later tekende Finnbogason voor de gelijkmaker, nadat hij een rebound wist te benutten.

In de tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld te zien met dominante Argentijnen en onverzettelijke IJslanders. Na een overtreding van Magnusson op Aguëro ging de bal zelfs op de stip, maar Messi wist dit buitenkansje niet om te zetten in een doelpunt.

De Argentijnen bleven vervolgens aandringen, maar dit leverde niets op. Doelman Halldórsson toonde in elk geval zijn klasse door inzetten van Rojo en Messi te keren. Mede daardoor deelden beide landen uiteindelijk de punten.

Later vanavond wordt het tweede duel in groep D gespeeld. Kroatië kruist dan de degens met Nigeria. De aftrap wordt om 21.00 uur in Kaliningrad genomen.

Lionel Messi in duel met Iceland's Hordur Bjorgvin Magnusson. (PRO SHOTS/Action Images)