Spanje en Portugal spelen gelijk in spektakelstuk

De burenruzie tussen Portugal en Spanje in Groep B van het WK is geëindigd in een gelijkspel. In een spectaculaire wedstrijd werd het 3-3.

Al na vier minuten spelen lag de bal op de strafschopstip, nadat Nacho een overtreding had gemaakt op zijn ploeggenoot bij Real Madrid Cristiano Ronaldo. De aanvaller ontfermde zich over het buitenkansje en stuurde David de Gea de verkeerde hoek in: 1-0. Ondanks de vroege achterstand greep Spanje het initiatief en halverwege de eerste helft kwam het op gelijke hoogte. Diego Costa mocht verder na een duw tegen Pepe en speelde zich vervolgens vrij en schoot tegendraads binnen: 1-1.

La Roja ging direct op jacht naar de voorsprong en Isco was daar dichtbij nadat de middenvelder de bal op de onderkant van de lat schoot. Na een vlotlopende aanval stond Andrés Iniesta enkele minuten later ook in kansrijke positie, maar zijn inzet rolde voorlangs. Een minuut voor rust waren het toch de Portugezen die wederom op voorsprong kwamen. Ronaldo nam vanaf de rand van het strafschopgebied het doel onder vuur en De Gea liet het houdbare schot door zijn benen glippen.

Ondanks de dreun voor rust, had Spanje na de thee niet lang nodig om de schade te herstellen. Na 55 minuten maakt Costa zijn tweede doelpunt van de avond en bracht de stand op 2-2. David Silva legde een vrije trap in het strafschopgebied op het hoofd van Sergio Busquets, die de bal doorkopte en de aanvaller van Atlético Madrid kon van dichtbij binnen schieten.

Drie minuten later kwam het elftal van bondscoach Fernando Hierro ook op 2-3. Een afgeslagen bal kwam net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Nacho en de rechtsback schoot met een volley heerlijk raak, zijn eerste treffer in Spaanse dienst. De Spanjaarden hielden de controle en Costa kreeg een mogelijkheid op de 2-4, maar op aangeven van Jordi Alba raakte hij de bal niet lekker en schoot hij voorlangs. Toch zou Portugal een punt overhouden aan de wedstrijd. Twee minuten voor tijd mocht Ronaldo aanleggen voor een vrije trap en hij krulde de bal over de muur en liet De Gea kansloos: 3-3, en daarmee maakte Ronaldo zijn 84ste doelpunt in 151 interlands.