Saoedische coach houdt vertrouwen na oorwassing op WK

Juan Antonio Pizzi is van slag door de 5-0 nederlaag tegen Rusland in de openingswedstrijd van het WK voetbal, maar de coach van Saoedi-Arabië predikt rust. Hij meent dat het veel beter kan.

Direct na het ontluisterende duel tegen gastheer Rusland werd hij opgewacht door een heel leger journalisten. "Ik weet niet zeker of het een rol speelde dat we het WK moesten openen, maar we hebben duidelijk niet gedaan wat we wilden doen. De tegenstander hoefde niet eens hard te werken om met een groot verschil te winnen", verzuchtte Pizzi op een persconferentie. "Dat is niet gewoon op dit niveau, maar het is gebeurd. We moeten hiervan herstellen, deze schandalige situatie vergeten en denken aan de volgende wedstrijd."

Op de vraag of hij het überhaupt nog wel ziet zitten om het toernooi als bondscoach af te maken, reageerde hij met een glimlach. "Dat is een erg goede vraag als je beseft hoe ik me nu voel. Ik heb gesproken over mijn filosofie, ik doe alles zo goed als ik kan en geef alles wat ik heb. Toch zijn er situaties waar ik geen controle over heb. Ik blijf me volledig inzetten, vertrouw op mijn spelers en ik weet zeker dat we de volgende keer beter zullen presteren."

Pizzi is ervan overtuigd dat Saoedi-Arabië genoeg kwaliteit in huis heeft om iets van hun blazoen op te poetsen. "We hebben niet gespeeld als we zouden moeten en we gaan ons verbeteren, maar het gaat wel wat tijd kosten om dat te realiseren. We moeten ons nu voorbereiden, herstellen en positief blijven. Deze wedstrijd mag niet de blijvende herinnering aan onze ploeg worden."