Politie zoekt getuigen schietincident Delft

De districtsrecherche in Delft is op zoek naar getuigen van een schietincident dinsdag 12 juni op de Beestenmarkt en de Molslaan. Omstreeks 04:30 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er geschoten zou worden op de Beestenmarkt. De gewaarschuwde agenten troffen hulzen op straat aan. Verder zagen zij inslagen bij twee winkels in de Molslaan en de Beestenmarkt. De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek. Het team Forensische Opsporing verricht ter plaatse een uitgebreid sporen onderzoek. Ook zullen buurtbewoners gehoord worden en zal er gekeken worden of er camerabeelden beschikbaar zijn. Voor zover nu bekend is zijn er geen gewonden gevallen. 

Vorige maand vond er een soortgelijk schietincident plaats. Op 8 mei werden toen in de Peperstraat twee winkels beschoten. Op 17 mei werden twee panden in de Breestraat en de Peperstraat beschadigd door een handgranaat die ontplofte. Daarbij raakte een voorbijganger gewond.

Ronald den Hertog, teamchef van Politie Delft, reageert: “Logischerwijs leiden incidenten als deze tot gevoelens van onrust. Als politie surveilleren we al enige tijd extra in de binnenstad. Ook onze wijkagenten staan in nauw contact met de bewoners en ondernemers. Inwoners en bezoekers van de binnenstad vragen we om alert te zijn en bij verdachte omstandigheden direct 112 te bellen. We nemen deze zaak hoog op en zijn volop met het onderzoek bezig. Of er een verband is met de eerdere incidenten in de Delftse binnenstad, maakt uiteraard deel uit van het onderzoek.”

Burgemeester Marja van Bijsterveldt is dinsdagochtend vroeg al op de Beestenmarkt en de Molslaan geweest om zich te laten informeren. Daarbij heeft ze gesproken met de eigenaren van de getroffen panden.

Politie zoekt getuigen schietincident Delft (Foto stockfoto politie.nl)
Politie zoekt getuigen schietincident Delft (Foto stockfoto politie.nl)