PSV begint Eredivisie tegen Utrecht, Ajax tegen Heracles

De KNVB heeft dinsdag het concept naar buiten gebracht voor het programma van de Eredivisie. Het nieuwe seizoen begint op vrijdag 10 augustus.

PEC Zwolle en sc Heerenveen staan dan tegenover elkaar voor de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2018/19. Een dag later krijgt Ajax om 18:30 uur bezoek van Heracles Almelo, terwijl landskampioen PSV om 20:45 uur van start gaat tegen FC Utrecht. Ook de Eindhovenaren spelen een thuisduel.

Voor Feyenoord staat in de eerste speelronde een uitwedstrijd op het programma tegen De Graafschap (zondag, 14:30 uur). Overigens worden de wedstrijden van Ajax en PSV verplaatst naar zondag 12 augustus als de Amsterdammers de donderdag ervoor in actie moeten komen in de voorronde van de Europa League.

De eerste echte topper staat gepland voor zondag 23 september, wanneer PSV in Eindhoven tegen Ajax speelt. De Jupiler League gaat een week later van start dan de Eredivisie. In het eerste weekend staan onder meer FC Twente - Sparta en Roda JC - Jong Ajax op het programma.

Eerste speelronde Eredivisie:

Vrijdag 10 augustus:
PEC Zwolle - sc Heerenveen

Zaterdag 11 augustus:
Willem II - VVV-Venlo
Ajax - Heracles Almelo
PSV - FC Utrecht
Excelsior - Fortuna Sittard

Zondag 12 augustus:
ADO Den Haag - FC Emmen
De Graafschap - Feyenoord
Vitesse - FC Groningen
AZ - NAC Breda