Historische ontmoeting Trump en Kim, document ondertekend

De Grote Leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten hebben elkaar dinsdag in Singapore ontmoet. Donald Trump en Kim Jong-un schudden elkaar de hand in een hotel in het Aziatische land, de eerste keer dat een zittend president van de VS en een Noord-Koreaanse leider elkaar ontmoetten.

De twee spraken geruime tijd samen en hadden het daarbij over zaken die te verwachten vielen, zoals de denuclearisatie van Noord-Korea. Beide heren lieten tegenover de pers weten tevreden te zijn en ze waren ook vol lof over elkaar. 

Na afloop werd een slotverklaring ondertekend. Daarin zijn onder meer afspraken te zien over 'de complete denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland', terwijl de VS de veiligheid van Kim en zijn land moet garanderen. 

Kim liet verder weten dat de wereld 'een grote verandering' tegemoet zal gaan. Zijn Amerikaanse evenknie nodigde de Noord-Koreaanse leider ondertussen uit voor een volgende ontmoeting en wel in het Witte Huis in Washington.

Kim is inmiddels alweer op weg naar huis, Trump zal later in de (Nederlandse) ochtend nog een uitgebreidere verklaring geven voor de pers.