DENK poogt reputatie Khadija Arib te besmeuren

De Turks-islamitische partij DENK heeft geprobeerd om Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib te betichten van VVD praktijken aangaande misbruik maken van belastinggeld. Volgens de Turkse Öztürk is Kamerleden een lift in de dienstwagen aanbieden een vorm van fraude.

Volgens de Nederlands-Marokkaanse Arib doet de Turk aan ‘vuilspuiterij’. Öztürk eiste tijdens een begrotingsdebat een lijst van alle Kamerleden die een lift hadden gehad. Voor alle zekerheid had hij ook foto’s gemaakt van Kamerleden die waren ingestapt bij Arib. Groot was zijn verbazing toen hij tijdens zijn paparazzipraktijken zag dat Arib heel tolerant onder andere ook PVV’er Martin Bosma liet meeliften. De PVV was fel tegen de benoeming van Arib wegens haar dubbele nationaliteit.

Arib zegt op haar beurt dat de Turk een ‘schimmig sfeertje’ creëert met zijn uitlatingen. "De dienstauto is voor woon-werkverkeer en het gaat om Kamerleden uit Amsterdam, ook van de PVV. Die neem ik mee en dat blijf ik doen." Öztürk ontkent het vuilspuiten en zegt deze vragen voor de transparantie te stellen. Arib is pas geneigd om het gevraagde overzicht te leveren als een meerderheid van de Tweede Kamer daar om vraagt. De Turk neemt daar geen genoegen mee en heeft aangekondigd om een plenair debat aan te vragen als hij zijn lijstje niet krijgt.