Bokser Crawford verovert nieuwe wereldtitel, Fury wint bij comeback

Bokser Terence Crawford is de nieuwe WBO-wereldkampioen in het weltergewicht (-66,7kg). In Las Vegas was de 30-jarige Amerikaan, volgens nagenoeg alle kenners een van de beste pound-for-pound-vechters ter wereld, te sterk voor de Australiër Jeff Horn.

Horn had de wereldtitel een klein jaar geleden gewonnen in een gevecht met Manny Pacquiao, maar tegen Crawford kon hij niet op. De Amerikaan, die vooral het lichtweltergewicht (-63,5kg) in een ijzeren greep hield, ging voor een volgende uitdaging: één gewichtsklasse hoger. Dat pakte prima uit en in de negende ronde deelde hij tegen Horn de beslissende klappen uit, nadat de Australiër al meerdere malen bijna tegen de vlakte was gegaan. 

In Manchester maakte Tyson Fury een comeback, na allerlei zaken als dopingproblemen. De oud-wereldkampioen zwaargewichten nam het op tegen de voor Albanië vechtende, in Zwitserland wonende en in Macedonië geboren Sefer Seferi. Die kreeg alle hoeken van de ring te zien door de controversiële Brit, die na vier ronden de partij al binnen had. Fans waren wat verveeld en begonnen rond de ring zelf al aan een partijtje boksen, gelukkig zonder gewonden.

Bij de vrouwen was er weer Belgische trots om te vieren: Delfine Persoon was de Argentijnse Natalia Vanesa del Valle Aguirre in Eernegem op punten de baas, kwam op een 41-1 record en behield haar WBC-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg). 

Crawford - Horn (Bron: YouTube)

Fury - Seferi (Bron: YouTube)