Meer details over Dead or Alive 6

Team Ninja heeft wat meer uit de doeken gedaan over Dead or Alive 6, momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Op de E3 onthulde de ontwikkelaar dat we het zesde Dead or Alive World Combat Championship begin 2019 zullen ervaren. Elk gevecht zal tot in de kleinste details worden gepresenteerd door de vernieuwde soft-engine, waardoor ingewikkelde gezichtsuitdrukkingen te zien zijn.

Het roster van Dead or Alive 6 is nog niet overvol. Bij de dames zijn Helena Douglas, Hayate en Kasumi bevestigd, bij de heren komen Ryu Hayabusa, Zack en Jann Lee een potje meevechten. Meer vechters zullen later bekend worden gemaakt. Er zijn twee nieuwe locaties in Dead or Alive 6 getoond: het DOA Colosseum, compleet met drie opvallende standbeelden met beroemde gevechtsstanden en The Throwdown, een straatje waar straatvechten tot kunst is verheven. Enkele locaties, zoals The Throwdown, hebben publiek die je terugduwen als je te dicht bij hen komt. Hierdoor wordt dat personage even uit zijn balans gehaald en kun je dat voordeel benutten, of dat nadeel ondervinden als jij het haasje was. Er zijn objecten in een arena die je kunt gebruiken om extra damage te doen. Deze objecten komen niet terug in het level tijdens een potje, dus beter dat jij ze gebruikt dan de tegenstander.

Nieuw in Dead or Alive 6 is de Break Gauge System, een speciale meter die je moet zien te vullen. Met deze meter kun je bijvoorbeeld een Break Blow of Break Hold uitvoeren. De Break Blow is een speciale tegenaanval als je deze goed timet tegen een inkomende aanval van de tegenstander. De Break Hold is zeg maar de joker die je inzet als je een aanval, welke dan ook, wil mijden. Deze breekt een hoge midden of lage aanval. Normaal moet je deze breken door de juiste tegenaanval in te zetten. De Fatal Rush is een simpele manier om een combo van maximaal vier aanvallen te maken. Handig voor nieuwkomers en makkelijk te breken voor de kenners.