Always online in Fallout 76

Na alle teasers is er tijdens de persconferentie eindelijk meer bekendgemaakt over Fallout 76. Het spel wordt een always online multiplayer-festijn.

Je kunt nog wel in je eentje in de wereld rondrennen, maar Fallout 76 is wel gefocust op multiplayer. Producer Tod Howard gaf aan dat ze vier jaar geleden met het idee kwamen, ze waren al begonnen voordat Fallout 4 uitkwam. Hij omschrijft het spel als 'softcore survival'-game.

Als speler ben je geselecteerd om in Vault 76 in West Virginia te zitten, wachtend op het groen licht na alle cataclystische gedonder van nucleaire bommen. De dag is gekomen dat je er uit mag. Je merkt op je weg naar de uitgang dat velen al weg zijn. Je zult door zes verschillende regio's reizen, elk met hun eigen stijl, risico's en buit. Er zijn nieuwe vijanden te vinden in deze wereld. Het bouwen van je eigen nederzetting komt terug uit Fallout 4. Het zal aangevallen worden door vijanden, zoals Schorchbeast, die je alleen of samen zult moeten verslaan. Als het dood is kun je er zelfs van je dode trofee nog een foto maken. Als je doodgaat, dan houd je wel je voortgang. 

Fallout 76 gebruikt nieuwe renderingtechnieken, waardoor er 16x meer details te zien zijn. Als je in de verte kijkt zie je zelfs verschillend weer in de bergen. Op de map zie je ook nucleaire raketsilo's en spelers kunnen deze gebruiken. Je moet daarvoor wel speciale vijanden verslaan die de codes dragen om ze te lanceren. Een code is gesplitst en wordt gedragen door meerdere vijanden in de wereld, een voorbeeld waarom samenwerken handiger is.

Als je de code eenmaal hebt, dan kun je de raket overal op de map laten vallen. Na de daad kun je naar dat gebied om de zeldzame buit op te gaan halen, maar door je actie zijn er allerlei gevaren, waaronder straling.

Fallout 76 komt 14 november uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Er komt een beta en er is al een speciale editie van de game aangekondigd, met een lichtgevende wereldkaart en een T-51 Power Armor Helmet die je daadwerkelijk kunt dragen. Het heeft een stemvervormer en een werkend lampje. De prijs zal er ook naar zijn.