Hazard: "Wij hebben die winnaarsmentaliteit niet"

België hoort niet bij de topfavorieten voor het WK in Rusland dat komende week begint. Dat zegt Eden Hazard.

Volgens veel Belgische fans kan het team op de eindronde alleen ver komen als Hazard goed speelt, maar zo ziet hij dat zelf niet. "Ik voel me goed en ben klaar om een groots WK te spelen. Maar de Rode Duivels zijn niet afhankelijk van mij. We hebben genoeg talent", zegt de Chelsea-speler op Sporza.

"Ik scoor en ben beslissend. Maar ik moet dat nu doen op het WK, wanneer het telt. Ik voel me beter dan twee jaar geleden. Ik heb nu meer ervaring, net zoals de andere spelers. Bijna iedereen zit op dit moment op het top van zijn kunnen. Wanneer het WK geslaagd is? Als we alles gegeven hebben, ook al liggen we er dan al uit na de groepsfase of in de achtste finales. We mogen achteraf geen spijt hebben."

Hazard stelt dat je op een WK ook geluk nodig hebt. "Je kan sneuvelen na penalty's of door blessures. Het wordt niet makkelijk om het WK te winnen. We hebben een klein landje en er zijn landen die beter zijn", gaat hij verder. "Brazilië heeft het WK al vijf keer gewonnen en Frankrijk is ook heel goed. Dat zijn landen die hier gewoon zijn om te winnen. Wij hebben die winnaarsmentaliteit niet."