FOK! Wat een weer: meer bewolking

Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het vrijwel droog. In de loop van de middag neemt de bewolking in het zuiden toe en met name in het zuidoosten is er 's avonds kans op wat regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het binnenland. De wind is noordoostelijk en matig van kracht. Langs de zuidwestkust wordt de wind 's avonds vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en in het zuidoosten is er kans op lichte regen. Het koelt af naar een graad of 10 in het oosten tot zo'n 14 graden in het zuidoosten. De wind wordt noordelijk en is zwak tot matig, aan de kust meest vrij krachtig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt frisser dan de afgelopen dagen, de middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C in het zuidoosten. De noordenwind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Dinsdag en woensdag vrij koel met temperaturen tussen 15 en 20°C, daarna middagtemperaturen tijdelijk weer oplopend naar 20 tot 25°C. Daarbij overheersen de droge perioden en zijn er perioden met zon. In het weekeinde van 16-17 juni toenemende kans op neerslag en middagtemperaturen dalend naar rond 20°C. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

Zonnig met wat wolkjes (Foto: Stephan5)
Een lief schattig wolkje. Stabiel weer dus. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!