Ali Bashar in Irak opgepakt na moord op verkracht meisje

Een 20-jarige Irakese asielzoeker uit Wiesbaden, Duitsland, is halsoverkop met zijn volledige familie gevlucht naar zijn thuisland Irak. De reden hiervoor is dat hij verdacht wordt van het urenlang verkrachten en de daaropvolgende moord op het 14-jarige Joodse meisje Susanne Feldman uit Mainz. Op 20 mei keerde het meisje na een uitstapje naar Wiesbaden niet terug naar huis. 

'Zoek me niet'
De avond dat ze verdween stuurde ze nog een berichtje aan haar moeder, met daarin de tekst: "Mama, zoek me niet, ik ben met mijn vriend naar Parijs gegaan. Ik ben wellicht binnen twee à drie weken terug." Haar moeder, Diana Feldman, vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in, die de vermissing meteen als 'zorgelijk' bestempelde. Diana: "Dat is niet de schrijfstijl van mijn dochter en zo communiceert ze normaal niet.”

Urenlang misbruikt
Het ontzielde lichaam van Susanne werd gisteren aangetroffen in een dichtbegroeid gebied langs de spoorweg in Wiesbaden. Onderzoek heeft aangetoond dat het meisje urenlang misbruikt moet zijn in de nacht volgend op haar verdwijning. Hierna werd ze om het leven gebracht.

Er zijn twee daders in beeld. Een van de vermeende daders werd gisteren opgepakt: een 35-jarige Turk met een Bulgaars paspoort. De andere dader, de 20-jarige Ali Bashar, is waarschijnlijk eind vorige week met zijn gezin halsoverkop met het vliegtuig naar Istanboel gevlogen. Daarvandaan zou het 8-koppige gezin verder zijn gereisd naar Erbil in Irak.

Volgens Stefan Müller, commissaris van politie in Wiesbaden, reisde het stel onder valse namen. Het gezin verbleef sinds oktober 2015 in Duitsland. De Duitse politie heeft foto's van de vluchteling vrijgegeven en er is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. 

Update 08-06 13:10 uur
De NOS meldt dat Ali Bashar in Irak opgepakt zou zijn. 

Irakees gevlucht na moord op verkracht meisje (Foto: Politie Wiesbaden)
Irakees gevlucht na moord op verkracht meisje (Foto: Politie Wiesbaden)