Penelope Cruz: onderzoek Woody Allen overdoen

Penelope Cruz heeft er bij de Amerikaanse autoriteiten op aangedrongen om de misbruikzaak van Woody Allen opnieuw te onderzoeken, zodat de zaak definitief kan worden beëindigd. De zaak draait om Dylan Farrow, die haar vader Woody Allen beschuldigt haar seksueel te hebben misbruikt.

Cruz, die speelde in Woody's films To Rome With Love en Vicky Cristina Barcelona, vindt dat de zaak "opnieuw moet worden bekeken" als Dylan beweert dat de claim dat de regisseur haar als kind heeft lastig gevallen niet verzonnen is.

Haar moeder, Mia Farrow, spande in 1993 de zaak aan, maar de aanklagers kozen ervoor om geen aanklacht in te dienen - een feit dat Woody naar voren bracht tijdens een recent interview met het Argentijnse nieuwsprogramma Periodismo Para Todos, waarin hij vertelde: "Dit is iets dat 25 jaar geleden grondig is onderzocht door alle autoriteiten. Alle kwamen tot de conclusie dat het niet waar was. En dat was het einde en ik ging verder met mijn leven.''

Heropend
Maar Cruz is van mening dat de zaak moet worden heropend - zodat Woody zijn naam voor eens en altijd kan zuiveren. "De zaak moet nog eens worden bekeken", zegt ze. "Het belangrijkste is, als er ergens in de wereld een geval is dat niet duidelijk is, waarom zou je er dan niet nog eens naar kijken? Daar ben ik voor."

Penelope, die een Oscar won voor haar rol in Vicky Christina Barcelona van 2008, onderstreept dat ze zich niet zal aansluiten bij de groeiende lijst van actrices die hebben geweigerd om opnieuw te werken met Woody vanwege van de aanhoudende beschuldigingen tegen hem.

Penelope Cruz: onderzoek Woody Allen overdoen
Penelope Cruz: onderzoek Woody Allen overdoen (Foto: BuzzE)