Horrorclown terroriseert Arnhem

Buurtbewoners van een speeltuin in Arnhem willen meer toezicht in de omgeving waar de clown kinderen heeft lastig gevallen. De clown zou uren in de buurt van de Engelenburgstraat hebben gelopen met een mes op zak.

De horrorclown, die een masker zou hebben gedragen en een zwart-rood geruit pak, is het gesprek van de dag in de wijk. Een familielid van een van de slachtoffers zegt dat de clown veel impact op de kinderen heeft achtergelaten. "Ik heb mijn voortuin verbouwd tot speeltuin, zodat de kinderen veilig kunnen spelen."

Ook wil het familielid, een tante dat de politie zich meer laat zien. "Ik heb de politie vandaag nog niet gezien. Ook willen we graag videobewaking in de wijk." Ook een school gaat in gesprek met de kinderen tijdens het kringgesprek. Dat is vanochtend geweest, volgens de directeur van de Willem Dreesschool.

De politie begrijpt heel goed dat de kinderen erg zijn geschrokken van de clown. "Omdat een speeltuin bedoeld is als fijne speelplek voor kinderen, nemen we meldingen over dergelijk gedrag erg serieus. We zijn daarom met meerdere collega’s naar de speeltuin gegaan en hebben met behulp van de brandweer en een warmtebeeldcamera gezocht. Met deze speciale camera kunnen we snel zien of iemand zich verstopt in de bosjes. Helaas hebben we de persoon niet aangetroffen." Aldus de politie.

De politie hoopt op tips. "Weet je wie deze persoon is geweest, bel ons of benader ons prive via social media kanalen. Mocht je worden geconfronteerd worden met dezelfde of een soortgelijk persoon, bel dan direct 112." De komende tijd wordt er extra gesurveilleerd in de wijk.