Obama gaat Kanye te lijf in Shaq Fu

Wij maar denken dat het vreemdste aan Shaq Fu: A Legend Reborn zou zijn dat er überhaupt een nieuwe vechtgame met Shaquille O’Neal in de hoofdrol op de markt komt. Maar nee, de tot nog toe supergeheime day one DLC doet er nog een schepje bovenop. Daarin ga je namelijk rapper Kanye West te lijf als voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama.

Hoewel de inhoud van de DLC niet officieel bekendgemaakt is, laten de te behalen trophies op PSN weinig te raden over. In de DLC genaamd BarackFu speel je Dirty Barry. Dat hiermee Barack Obama wordt bedoeld, ligt voor de hand. Hij krijgt het onder meer aan de stok met “Marine Le Pig” en “Con-Ye”. Het verslaan van die laatste levert de trophy “The Death of Pablo” op, overduidelijk een referentie naar Kanye’s album The Life of Pablo.

In het echte leven heeft Kanye West Obama wel eens bekritiseert te weinig te doen voor Chicago, waar beide mannen vandaan komen. Obama heeft toen hij nog president was op zijn beurt de rapper een “jackass” genoemd. Het lijkt erop alsof de spanning virtueel nog wat hoger oploopt.

De volledige lijst met te behalen trophies vind je hier. Shaq Fu: A Legend Reborn komt 5 juni uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Hieronder bekijk je de trailer (zonder Dirty Barry en Con-Ye).