Oranje kan niet winnen op bezoek bij Slowakije

Het Nederlands elftal heeft de derde wedstrijd onder leiding van Ronald Koeman tegen Slowakije gelijkgespeeld. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Nederland, dat aantrad in een 5-3-2-opstelling, kreeg al na acht minuten spelen de openingstreffer om de oren. Bij een voorzet vanaf de linkerflank werd Daley Blind door de lucht afgetroefd door Adam Nemec en de voormalige spits van Willem II kopte de 1-0 tegen de touwen.

Oranje kwam als reactie tot een poging van afstand van Memphis Depay en Donny van de Beek, maar de pogingen konden doelman Martin Dúbravka niet verontrusten. De Slowaken waren voor rust het dichtst bij nog een treffer, waar Juraj Kucka de bal tegen de lat schoot. Depay werd in de slotfase nog gevaarlijk uit een vrije trap, waar Patrick van Aanholt rakelings over schoot.

Halverwege de wedstrijd mocht Ruud Vormer als invaller zijn debuut maken in Oranje en het elftal begon feller aan de tweede helft. Dit resulteerde na 59 minuten in de 1-1. Quincy Promes schoot de bal hard in de rechterhoek, waarmee hij zijn doelpuntentotaal op vijf bracht in 27 interlands.

Vormer kende een goede invalbeurt en kreeg kort na de gelijkmaker de bal aangespeeld in het strafschopgebied, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door een verdediger. Een kwartier voor tijd mocht ook Eljero Elia nog zijn opwachting maken en speelde daarmee zijn eerste interland sinds 14 november 2012. In de slotfase kreeg Vormer nog een mogelijk op de 1-2, maar uit de draai vond hij de handen van Dúbravka.

Erik Pacinda (l) in duel met Terence Kongolo. (PRO SHOTS/Marcel van Dorst)