Vormer staat voor debuut bij Nederlands elftal

Ruud Vormer gaat in de komende twee interlands zijn debuut maken in het Nederlands elftal, zo heeft bondscoach Ronald Koeman verzekerd.

De dertigjarige middenvelder kende een topseizoen bij Club Brugge, waarmee hij kampioen van België werd. De aanvoerder van de ploeg was in 49 wedstrijden in alle competities veertien keer trefzeker en gaf 24 assists.

"Het is duidelijk dat als je nieuwe gezichten bij de groep haalt, dat zij in ieder geval speelminuten gaan maken", wordt Koeman door het Algemeen Dagblad geciteerd op een persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Slowakije. "Vormer? Die zal wel gaan spelen in een van beide, of misschien wel beide duels."

"Hij speelt nu iets anders dan toen ik hem bij Feyenoord onder mijn leiding had. Ook vind ik hem volwassener geworden." De bondscoach verklapte ook dat doelmannen Jasper Cillessen en Jeroen Zoet mogen rekenen op speeltijd. "Cillessen en Zoet gaan allebei een wedstrijd keepen. Ik kijk het wedstrijd voor wedstrijd, na morgen zien we hoe en met wie we Italië gaan bestrijden."