'PSV brengt verhoogd bod uit op Dumfries'

PSV is vastbesloten om Denzel Dumfries over te nemen van sc Heerenveen. De club heeft een verhoogd bod van 5.5 miljoen euro uitgebracht.

Met dat nieuws pakt het Eindhovens Dagblad uit in de woensdageditie van de krant. Van een akkoord over de rechtsback is echter nog geen sprake. PSV bood in eerste instantie vier miljoen voor de jeugdinternational, maar de Friezen zouden aan minimaal zes miljoen denken, aldus het medium.

Marcel Brands beaamde die strekking, zonder in details te treden. "De kans dat Dumfries komt, acht ik heel klein. Heerenveen vraagt te veel geld voor hem", stelde de per 1 juni naar het Engelse Everton vertrekkende technisch directeur. "Ze mogen natuurlijk vragen wat ze willen, maar PSV gaat dat niet betalen. Er wordt nu gekeken naar een buitenlandse speler voor de rechtsbackpositie."

Dat lijkt een staaltje blufpoker te zijn geweest, want het regionale dagblad is er zeker van dat er toch vol wordt gestreden om de handtekening van Dumfries. De jeugdinternational keert donderdag terug uit Zuid-Amerika, waar hij een oefentrip met Jong Oranje bijwoonde. Hij hoopt zelf dat beide ploegen tot een akkoord komen. De verdediger kwam afgelopen seizoen over van Sparta Rotterdam en werd direct verkozen tot Speler van het Jaar bij Heerenveen.

Dumfries geldt in het Philips stadion als gewenste vervanger van rechtsback Santiago Arias, die lijkt te verkassen naar Juventus. De Eindhovenaren raakten ook linkerverdediger Joshua Brenet al kwijt. Hij verkaste onlangs voor vijf miljoen naar het Duitse Hoffenheim. PSV denkt aan Angelino als opvolger. De Spanjaard werd afgelopen seizoen door NAC Breda gehuurd van Manchester City en maakte veel indruk.