Xbox One-controller voor mensen met lichamelijke beperking officieel onthuld

De Xbox Adaptive Controller, die eerder deze week al lekte, is officieel aangekondigd door Microsoft. De controller is ontworpen in samenwerking met liefdadigheidsinstellingen binnen de game-industrie en is bedoeld als betaalbare oplossing voor mensen met beperkte mobiliteit.

De ontwikkeling van de controller heeft enkele jaren geduurd. "Ons doel was om het apparaat zo aanpasbaar mogelijk te maken zodat gamers [met een lichamelijke beperking] een setup kunnen creëren op een manier dat het plug-en-play, uitbreidbaar en betaalbaar is", schrijft Xbox-protégé Phil Spencer. De twee enorme knoppen die op de controller te vinden zijn, zijn zo te programmeren dat iedere denkbaar commando erop gebruikt kan worden. Verder kunnen er allerlei hulpstukken zoals joysticks, mounts en switches afzonderlijk in de controller geplugd worden zodat alle knoppen afzonderlijk van elkaar op iedere gewenste manier gebruikt kunnen worden.

In de VS gaat de controller 100 dollar kosten. Een Europese launch wordt wel verwacht, al is daar nog geen datum of prijs voor bekend.