Arrestaties na levensgevaarlijke achtervolging

Na een lange achtervolging en met inzet van de politiehelikopter in Utrecht werden in de nacht van maandag op dinsdag twee verdachten gearresteerd. Voorafgaand aan hun arrestatie hadden zij zich schuldig gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag.

Rond 02:30 uur zaaen surveillerende agenten een auto rijden op de Vleutensebaan in de richting van de Gele Brug. De agenten besloten een routinecontrole in te stellen, maar de bestuurder was kennelijk niet gebaat bij een controle. Op de Thomas à Kempisweg keerde hij direct zijn auto en reed met hoge snelheid in de richting van de Spinozabrug. De agenten kregen assistentie van meerdere surveillance-eenheden uit Utrecht en van de Landelijke Eenheid tijdens de achtervolging die via Leidsche Rijn naar de Rijksweg A2 voerde.

De bestuurder vertoonde levensgevaarlijk rijgedrag door met hoge snelheid tegen de rijrichting in te rijden. Via de A2 richting Veenendaal en vervolgens weer terug richting Utrecht ontdekte de politiehelikopter de auto toen de bestuurder de wijk Lombok inreed. Vanuit de helikopter werd gezien dat de bestuurder de auto parkeerde op de Floresstraat en drie inzittenden uit de auto vluchtten.

Op aanwijzing van de politiehelikopter werden twee verdachten ontdekt in een tuin en op een dak van een schuur. De mannen, respectievelijk 21 en 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en Ronde Venen, werden gearresteerd en ingesloten. De politie doet onderzoek naar de derde verdachte en het motief om zich te willen onttrekken aan de controle.