Tuig draait zwanen de nek om; PVV stelt vragen

In het Haagse Zuiderpark zijn vier (broedende) zwanen op brute wijze aan hun einde gekomen. Dit meldt de politie op Facebook. Ook werden er verschillende eieren kapot getrapt. De politie heeft, samen met boswachters en handhavers, de overige broedplaatsen afgezet met hekwerken. 

Ook wordt er regelmatig gesurveilleerd door de politie. Eerder werden in het park ook al bijenkasten vernield. De politie vraagt mensen die iets verdachts zien in het park om direct 0900-8844 of 112 te bellen. Als er dieren in acute nood verkeren kan 144 gebeld worden. 

Update 12:53 uur
Naar aanleiding van de gruwelijke zwanenmoorden in het Zuiderpark heeft de PVV namens Henk Bres raadsvragen gesteld en het collegebestuur opgeroepen om een speciaal dieren BOA-team op te richten.

Henk Bres: "Wat een schoften zijn het. Mijn bloed gaat hiervan koken dus we hebben meteen raadsvragen gesteld. De gemeente moet veel meer doen tegen dierenmishandeling in Den Haag. Het is tijd dat er een speciaal dieren BOA-team komt tegen dit soort mafkezen."

Tuig draait zwanen de nek om  (Foto: Politie Zuiderpark )
Tuig draait zwanen de nek om (Foto: Politie Zuiderpark )