Van Vleuten enthousiast over WK-parcours Innsbruck

Wielrenster Annemiek van Vleuten verkende afgelopen dagen samen met bondscoach Thorwald Veneberg de WK parcoursen in het Oostenrijkse Innsbruck.

Veneberg deed in maart al een eerste verkenning en afgelopen weekend kwam hij met Van Vleuten naar Innsbruck om zowel het parcours van de wegwedstrijd en de tijdrit te verkennen.

De verkenning leverde na afloop een enthousiaste beoordeling op van de huidig wereldkampioene tijdrijden. "Mijn doel is om zo perfect mogelijk voorbereid aan het vertrek van het WK te staan. Dat het parcours me ligt, motiveert natuurlijk wel. De routes voor het WK zijn heel uitdagend. Ik houd van de bergen en ben dan ook blij dat de klimmers goede kansen op succes hebben tijdens dit WK."

"Het wegparcours voor de vrouwen is zwaar, met een lastige klim van acht kilometer die wij drie keer voor de wielen krijgen. Voor mij persoonlijk mocht het nog net iets steiler zijn. Ik had graag de Hōtinger Höll in het parcours gezien, waar de mannen in de slotfase nog over rijden. Maar zowel het parcours voor het tijdrijden als de wegwedstrijd liggen me.", aldus Van Vleuten.

Het WK vindt plaats van 22 tot en met 30 september.