Agent krijgt blauw oog van dronken Belg

Een 42-jarige Belgische bestuurder is dinsdagavond in Tilburg aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en een agent heeft mishandeld. Surveillerende agenten werden rond 18.50 uur op de Spoorlaan bij de Willem II passage gewenkt door passanten die vertelden dat er een automobilist in een auto met Belgisch kenteken vreemd rijgedrag vertoonde.

De agenten zagen deze auto in de Telegraafstraat en bij het zien van de politiewagen ging de bestuurder er snel vandoor. De agenten gaven  een stopteken maar pas een aantal straten verderop gaf de bestuurder hier gehoor aan. 

Stomp
Tijdens de controle kregen de politiemensen het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De man was opstandig en werkte niet mee aan de controle. Nadat hij één van de agenten uitschold werd hij aangehouden. Een passagier probeerde de aanhouding te beletten en pakte een agent vast die deze persoon van zich afduwde. De automobilist gaf vervolgens de agent een stomp op zijn gezicht. De man werd met pepperspray onder controle gebracht en naar een politiebureau overgebracht.

Onder invloed
Op het bureau bleek dat de Belg onder invloed van alcohol en softdrugs was. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij werd ingesloten. De agent heeft een blauw oog overgehouden aan de mishandeling en heeft aangifte gedaan.