PSG verovert na landstitel ook Franse beker

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond de Coupe de France gewonnen. In de finale won de landskampioen van derdedivisionist Les Herbiers.

Paris Saint-Germain ging in de Parijse voorstad Saint-Denis aanvallend van start om de eindstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Door pech in de afronding duurde dat wel even. PSG had al twee keer het aluminium geraakt en nog een aantal goede kansen gemist toen de score na 25 minuten toch werd geopend.

Giovani Lo Celso vond buiten het strafschopgebied een gaatje tussen alle verdedigers van Les Herbiers en met een fraai schot met links kreeg hij de bal laag in de hoek: 0-1. Een keiharde vrije trap van Dani Alves belandde tien minuten voor rust net in het zijnet, waardoor het tot halverwege de wedstrijd bij die ene treffer bleef.

Kort na de pauze dacht Kylian Mbappé de voorsprong te verdubbelen, maar zijn feestje ging niet door. Bij het bekijken van de herhaling zag de VAR namelijk een handsbal van Marquinhos. Matthieu Pichot, de keeper van Les Herbiers, zorgde er daarna voor dat zijn team nog even mocht hopen op een stunt. De sluitpost voorkwam treffers van Edinson Cavani en Mbappé.

Een kwartier voor tijd was Pichot echter wel betrokken bij de beslissing van deze finale. De 28-jarige Fransman maakte een overtreding op Cavani, die zelf achter de bal ging staan voor de strafschop: 0-2. Paris Saint-Germain legde daarmee beslag op haar vierde eindzege op rij in de Coupe de France en de twaalfde in totaal, een record.