Overwatch krijgt speciale Mercy-skin tegen borstkanker

Overwatch-spelers kunnen vanaf vandaag een speciale skin voor Mercy kopen waarvan de opbrengst gebruikt wordt in onderzoek en voorlichting tegen borstkanker. Van 8 tot 21 mei kunnen spelers de "pink Mercy"-skin kopen, die 15 euro kost.

Blizzard slaat hiervoor de handen ineen met de Breast Cancer Research Foundation, de voornaamste non-profit organisatie tegen borstkanker in de Verenigde Staten. Daarnaast zal er ook een "pink Mercy" t-shirt binnenkort te koop zijn in de merchandisewinkel van Blizzard, en komen er speciale streams op Twitch waarin geld wordt opgehaald voor het goede doel. De volle 100 procent van de opbrengst gaat naar de Breast Cancer Research Foundation. De keuze voor Mercy is niet toevallig: Mercy wordt in Overwatch geprofileerd als een briljant wetenschapper en beschermengel, wat goed past bij de gedachte achter de actie.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker wereldwijd bij vrouwen, maar is goed te behandelen wanneer het vroeg ondekt wordt. Het is de eerste keer dat Overwatch een promotie krijgt ter wille van het goede doel. In andere games van Blizzard zijn al soortgelijke acties gevoerd: spelers van World of Warcraft kunnen bijvoorbeeld met regelmaat pets kopen waarvan de opbrengst gaat naar bijvoorbeeld het rode kruis.

Overwatch krijgt speciale Mercy-skin tegen borstkanker