PvdD-jongeren willen verbod op besnijdenis

De jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, PINK!, wil dat het parlement met een wetsvoorstel komt om besnijdenis bij pasgeboren jongens te verbieden. Deze besnijdenis is vrijwel nooit medisch noodzakelijk en wordt puur uitgevoerd uit religieuze overwegingen.

Sebastiaan Wolswinkel, voorzitter van PINK!, hoopt dat Nederland snel het voorbeeld van IJsland zal volgen. In IJsland wordt momenteel gewerkt aan een verbod. “Besnijdenis is een zware ingreep en een grote schending van de lichamelijke integriteit. Kinderen ondergaan nu vaak zo’n onomkeerbare ingreep niet vanwege enige medische noodzaak, maar vanwege de geloofsopvattingen van de ouders. Dit zou niet mogen gebeuren.” Ook Artsenfederatie KNMG sprak zich al uit tegen besnijdenis. 

Volgens Wolswinkel is het niet de bedoeling religieuze gemeenschappen op de kast te jagen (maar die gaan heel hard 'discriminatie' roepen -red). "Wij pleiten niet voor een algeheel verbod op besnijdenis. Als iemand meerderjarig is en zich wil laten besnijden, moet zoiets mogelijk zijn." Opvallend is dat de PvdD wel vaker religieuzen dwars poogt te zitten. Zo wil de landelijke PvdD ook al een verbod op het onverdoofd slachten.

PINK! heeft een petitie gestart. Wil je dat jongetjes niet meteen worden verminkt? Dan kun je de petitie hier ondertekenen.