Voortvluchtige gearresteerd voor moord, 2e verdachte nog spoorloos

De 27-jarige Kevin Markiet is zondag 6 mei aangehouden en overgedragen aan de Rotterdamse recherche. Hij stond sinds september 2015 gesignaleerd op de Nationale Opsporingslijst, als verdachte van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Stuart Markiet. Zijn lichaam werd op 22 april 2015 gevonden in Rozenburg. De verdachte was sinds 2015 samen met zijn broer op de vlucht.

Misdrijf
Op 22 april 2015 werd uit het water van de Nieuwe Waterweg nabij Rozenburg, het stoffelijk overschot van de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet gehaald. De man werd sinds 6 april vermist. Uit de sectie bleek dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie startte meteen een grootschalig rechercheonderzoek. Op 26 mei hield het rechercheteam een 28-jarige Rotterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Markiet. Hij werd na de inbewaringstelling vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in deze zaak.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de gebroeders Markiet, een destijds 24-jarige tweeling uit Rotterdam, mogelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Het onderzoek was er dan ook op gericht deze broers zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden. Toen de inzet van diverse middelen niet leidde tot de aanhouding van de twee, werden zij op 1 september 2015 op de Nationale Opsporingslijst (NOL) geplaatst.

Tips
De politie is nog altijd op zoek naar de tweede verdachte, Melvin Markiet. Hij staat nog steeds als gesignaleerde op de NOL. Iedereen die weet waar de verdachte zich bevindt, kan bellen met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800 – 6070. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Team Nationale Criminele Inlichtingen is voor dit misdrijf bereikbaar op 079-3458999.

De tweede verdachte, Melvin M. is nog altijd spoorloos (Foto: Politie.nl)
De tweede verdachte, Melvin Markiet is nog altijd spoorloos (Foto: Politie.nl)