SyriŰr verkracht 12-jarig meisje, eis: amper 9 maanden de cel in

Wat als je een 23-jarige 'vluchteling' bent uit Syrië en je ziet een 12-jarig meisje? Verkrachten die hap! En als je dan gepakt wordt ontken je gewoon. En als het OM dat niet gelooft? Dan eisen ze 18 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Dus kom je met een paar maandjes alweer gewoon op vrije voeten het Hilton de 'gevangenis' uit.

Zo ongeveer verloopt een zaak tegen een Syriër die momenteel in Nijmegen verblijft. Hij zou een 12-jarig meisje hebben verkracht, zo bleek maandag in de rechtbank van Arnhem. De man ontkent in alle toonaarden. "Ik ben onschuldig, alles is door het meisje verzonnen. Zij, ik en God weten dat.’’

Het meisje werd in de nacht van 23 oktober 2016 verkracht in het huis waar de verdachte met zijn ouders tijdelijk verblijven. De avond ervoor kwamen de twee elkaar tegen in het centrum van Nijmegen. "Ze sprak mij aan in de stad. Ik ben de Nederlandse taal niet machtig, dus ik snapte niet wat ze zei. Toen liet ze me via een vertaal-app op de telefoon weten dat ze verdwaald was. Ik wilde haar helpen.’’ Hij bracht het meisje daarop mee in de bus naar zijn ouderlijke woning in Dukenburg en verkrachtte haar.

De man verklaart echter haar een slaapplek in de gastenkamer te hebben aangeboden en zelf te zijn gaan slapen. "We hebben zeker geen seks gehad", verklaarde hij met droge ogen. DNA-bewijs uit het ondergoed van het meisje geeft echter een ander beeld.

Het slachtoffer verbleef de afgelopen jaren in verschillende gesloten inrichtingen, en zou het sociaal-emotioneel niveau van een 3-jarige hebben. De aanklager noemt het 'nóg kwalijker en schokkender' omdat het meisje nét twaalf jaar was en erg kwetsbaar. En dan is een eis van een paar maanden cel natuurlijk méééér dan voldoende.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak. Laten we hopen dat die er zelf nog een paar jaar én tbs aan vast weet te plakken, voordat deze mafklapper jouw kind besluit te pakken.