De Boer keert ooit terug naar Ajax

Frank de Boer hoopt op een dag terug te keren bij Ajax. Dit liet de voormalig oefenmeester van de Amsterdammers donderdag in de Coen en Sander-show op 538 weten. De 47-jarige coach was er in de periode tussen december 2010 en de zomer van 2016 ook al werkzaam.

"Die kans is er zeker", aldus De Boer, die in de jaren 90 furore als speler maakte in Amsterdam, in het radioprogramma. "Als er een club is waar ik nog eens wil trainen, dan is het Ajax. Ajax zit diep van binnen."

Edwin van der Sar was eveneens te gast bij de radioshow en liet weten wel oren te hebben naar een rentree van De Boer. "We hopen Frank in de toekomst nog een keer te zien hier", zo liet hij weten. "Frank is vier keer kampioen geworden in vijf en een half jaar. Het had vijf keer moeten zijn, maar Doetinchem (waar Ajax in 2016 met 1-1 gelijkspeelde tegen De Graafschap, waardoor PSV de titel pakte, red.) vergeten we."

De Boer haalde in zijn eerste periode bij Ajax liefst vier keer de landstitel binnen. Vervolgens ging de trainer aan de slag bij Internazionale, maar dat avontuur eindigde al snel. Ook het huwelijk met Crystal Palace was niet succesvol en strandde al na 77 dagen.