$600.000 wappert geldwagen uit en snelweg op

Chaos op een snelweg in de Amerikaanse staat Indiana: op de Interstate 70 bleek de achterdeur van een geldwagen niet helemaal netjes dicht te zitten, waardoor er letterlijk zakken met geld de snelweg op vielen. Een kleine zeshonderdduizend dollar, welteverstaan.

Brock McCooe van de politie in Indiana vergeleek het voorval met een film: "Een scene waar je losse bankbiljetten over de hele snelweg ziet vliegen, waar auto's stoppen en mensen uitstappen om het geld op te rapen."

Dat omstanders de boel op zouden rapen en het mee naar huis namen was natuurlijk niet de bedoeling, dus de politie is op zoek naar een ieder die geld meegenomen heeft. Men wordt verdacht van diefstal, maar mensen die zich nu alsnog bij de politie melden met het door hen 'gevonden' geld komen goed weg.

"Voor mensen die geld meegenomen hebben en het bij de politie terug komen brengen is er amnestie en zullen er geen echte vragen worden gesteld", belooft McCooe. Men is vooral nog op zoek naar de bestuurder van een schoolbus, die zijn handen vol graaide en er vandoor ging, en vier mensen in een witte pick-up, die een hele zak geld buit maakten.

Mensen met een geweten zijn er wel degelijk, want ook voor de oproep tot terugbrengen van het geld werd de politie al gebeld door mensen die vroegen waar ze hun 'buit' in konden leveren. De bestuurders van de truck hadden overigens pas door dat de deur open was nadat een automobilist hen inhaalde en naar hun achterdeur wees. Of het om een mechanische of een menselijke fout gaat is nog niet bekend.