Man aangehouden voor dood vader

De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar de man die zondagmiddag 29 april dood werd aangetroffen in een woning aan de Bernhardstraat in Nuenen. Inmiddels is een aantal zaken duidelijk geworden.

De politie ging het appartement binnen na meldingen van bezorgde buurtbewoners. Zij hadden de man al enkele weken niet gezien en zagen vliegen op de ramen. In de woning troffen de agenten het stoffelijk overschot van een man aan. Door de staat waarin het lichaam verkeerde was het zeer lastig om met zekerheid vast te stellen dat het om de 84-jarige bewoner ging. De politie gaat daar intussen wel vanuit.

Doodsoorzaak
Er is sectie op het lichaam van de man verricht. Tijdens dit onderzoek zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. De politie gaat er op dit moment vanuit dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van de bewoner. Er wordt nog wel toxicologisch onderzoek gedaan door het NFI. De uitslag van dit onderzoek laat vermoedelijk enkele maanden op zich wachten.

Zoon opgepakt
De recherche pakte woensdag de 51-jarige zoon van de man op. Hij zou de afgelopen weken meerdere keren in de woning van zijn vader zijn geweest. De politie gaat ervan uit dat de bewoner op dat moment al overleden was. De zoon is niet opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de man. Hij is aangehouden omdat hij het overlijden van zijn vader verborgen heeft gehouden. Waarom hij dat precies zou hebben gedaan is nog niet duidelijk. Hij zit vast en wordt verhoord.

Man aangehouden voor dood vader (Foto: Politie.nl)
Man aangehouden voor dood vader (Foto: Politie.nl)