200 aanhoudingen extreemlinkse rellen Parijs

De politie in Parijs heeft circa tweehonderd mensen aangehouden die de viering van de Dag van de Arbeid verstoorden. Ze behoorden tot een groep van circa 1200 gemaskerde leden van de links-anarchistische beweging Blac Dogs, die onder meer brandbommen naar een vestiging van McDonald's wierpen. Ook gooiden ze ruiten van het fastfoodrestaurant in.

De zender BFMTV meldde dat de relschoppers ook molotovcocktails naar een autorijschool en een garagebedrijf hebben geworpen. Verder hielden ze een stoet tegen van mensen die op initiatief van de vakbonden de Dag van de Arbeid wilden vieren op de Place de la Bastille. Veertig minuten later dan de bedoeling was, kon de stoet alsnog van de Pont d'Austerlitz naar de Place de la Bastille vertrekken.

Tot in het begin van de avond bleef het onrustig in Parijs. De politie zette onder meer waterkanonnen en traangas in tegen de relschoppers. Vier mensen raakten lichtgewond, onder wie een politieagent.

De Franse politie had al eerder gewaarschuwd dat uiterst linkse anarchisten, bekend onder de naam black blocs, uit waren op rellen tijdens de viering van de Dag van de Arbeid.

200 aanhoudingen in Parijs bij viering 1 mei
200 aanhoudingen in Parijs bij viering 1 mei (Foto: ANP)

Update 2-5-2018 07.11

Nu zondermet video