Ding en Trump naar kwartfinale WK snooker

Ding Junhui en Judd Trump hebben zich maandagmiddag geplaatst voor de kwartfinale van het WK snooker. De Chinees won makkelijk met 13-4 van de Schot Anthony McGill. Trump was in zijn tweede ronde met 13-9 te sterk voor Ricky Walden.

Ding had zondagochtend in de eerste sessie al een ruime voorsprong genomen. Met breaks van 102, 81, 126, 64, 75, 99 en 73 sloot de nummer drie van de wereld af met een 8-0 voorsprong. In de tweede sessie zondagavond wonnen beide snookerspelers vier frames, waardoor er maandagmiddag nog een sessie gespeeld moest worden. Ding won het eerste frame en daarmee was de partij ook over.

In de kwartfinale speelt de 30-jarige Chinees woensdag tegen Barry Hawkins, die in zijn tweede ronde met 13-10 gewonnen had van Lyu Haotian.

Na twee sessies was het in de partij tussen Walden en Trump mooi in evenwicht. Beide snookerspelers hadden acht frames gewonnen. In het eerste frame van de derde sessie pakte Walden een 9-8 voorsprong tegen Trump, maar daarna was het over voor Walden. Trump won de volgende vijf frames en plaatste zich nog vrij eenvoudig voor de kwartfinales.

In de kwartfinales neemt de 28-jarige Engelsman het op tegen Schot John Higgins. De viervoudig wereldkampioen won met 13-1 van Jack Lisowski.