Kanye West en John Legend hebben fittie over Trump

John Legend heeft in een privébericht geprobeerd om Kanye West over te halen om zijn standpunt over president Donald Trump te heroverwegen. De man van Kim Kardashian moest daar niets van weten en gooide het privégesprek donderdag op Twitter.

"Hey JL (John Legend red.) hier. Ik hoop dat je wil heroverwegen om jezelf aan te sluiten bij Trump. Je bent veel te machtig en invloedrijk om achter hem te gaan staan en waar hij voor staat. Zoals je weet, betekent wat jij zegt, echt iets voor je fans. Ze zijn loyaal aan jou en respecteren jouw mening. Veel mensen die van je houden voelen zich verraden, omdat ze weten hoeveel kwaad Trumps beleid doet, vooral voor gekleurde mensen", aldus de zanger.

Vervolgens roept Legend West op om dit geen onderdeel van zijn nalatenschap te laten worden. Maar Kanye denkt er niet over om van gedachten te veranderen. "Ik houd van je John en ik waardeer je gedachtes. Dat je mijn fans en nalatenschap erbij betrekt is een tactiek gebaseerd op angst om mijn vrije gedachten te manipuleren", antwoordt de rapper.

Nieuwe single

Hierop probeert John het nog een keer. "Denk vrij. Denk ook met empathie en in context. Jouw woorden en acties hebben consequenties. Veel liefde." Hij sluit nog af met een grap: "En aangezien je de berichtjes post, laat ik dan eraan toevoegen dat ik een nieuwe single heb uitgebracht, haha."

West legt vervolgens uit waarom hij het gesprek online heeft gegooid. "Ik heb het gesprek met John getwitterd om te laten zien dat er mensen om mij heen zijn die het met mij oneens zijn en hun mening geven. Ik respecteer iedereens mening maar ik blijf bij mijn standpunt", legt Kanye uit. "Als je iets voelt dan moet je je niet laten manipuleren door groepsdruk."

Kanye is sinds vorige maand na bijna een jaar radiostilte weer aan het twitteren geslagen. De rapper gooide er woensdag maar liefst tachtig tweets uit en daar ging hij donderdag vrolijk mee verder. Hij twitterde onder meer dat hij het grotendeels eens is met Trump en dat hij van hem houdt. Veel media speculeren dat het wederom niet goed gaat met de mentale gesteldheid van West.

Kanye West en John Legend ruziën over Trump
Kanye West en John Legend ruziën over Trump (Foto: BuzzE)