The Simpsons is ˇˇk al racistisch

The Simpsons ligt onder vuur. Heeft nog lang geduurd in het huidige huilklimaat, maar nu is het dan eindelijk zo ver dat The Simpsons smerig racistisch is. En dan vooral het personage Apu, een winkeluitbater met een sterk Indiaas accent.

Hank Azaria, de acteur die de stem van Apu voor zijn rekening neemt, haast zich om de kleine groep klagers tevreden te stellen. Azaria vindt namelijk opeens dat er meer Aziatische schrijvers betrokken moeten worden bij de animatieserie. 

"Ik ben volkomen bereid om een stap opzij te zetten", zei Azaria dinsdag in de Amerikaanse talkshow van Stephen Colbert. De stemacteur wil stoppen als mensen door het verzonnen cartoonpersonage 'gekwetst' worden.

De kritiek richt zich met name op het vermeende racistische karakter van Apu. Azaria noemde het 'verdrietig' dat "eender, jong of oud, vroeger of nu, gepest zou kunnen worden door de invloed van het beeld van Apu". De oplossing ligt volgens Azaria in het aantrekken van Aziatische schrijvers. "Ik denk dat het belangrijk is dat we luisteren naar Indiase mensen in dit land over wat zij voelen en hoe zij denken over dit karakter."

Zelf zou hij ook wel willen meedenken over hoe het 'oude Simpsons-personage aangepast kan worden naar een nieuw soort personage'.

Stemacteur The Simpsons bereid te stoppen
Stemacteur The Simpsons bereid te stoppen (Foto: BuzzE)