Ober TsjechiŰ verrotgeslagen door Nederlands tuig

Een zevental toeristen met een Nederlands paspoort hebben zich schandalig misdragen in de hoofdstad van Tsjechië. Nadat ze hun eigen consumptie naar een terras hadden meegenomen en op een gereserveerde plek plaatsnamen, werd ze vriendelijk verteld dat het ging om een gereserveerde plek. Drie van de mannen stonden hierop op om weg te gaan, maar de andere vier vonden dit niet zo tof en dus trokken ze natuurlijk meteen de racismekaart.

De Nederlanders (met balkjes)
De Nederlanders (met balkjes)

Na enig aandringen werd de Nederlanders verzocht om het café te verlaten, maar daar waren onze landgenoten het niet mee eens. Er ontstond een hand- en voetgemeen waarbij de ober meermaals vol in het gezicht werd geslagen, nadat hij op de grond gevallen was nóg eens maar liefst tien keer met volle kracht op het hoofd werd gestompt, in zijn rug werd geschopt en uiteindelijk volledig knock-out werd getrapt met een volle voetbaltrap onder zijn kin.

De ober, de 37-jarige Mirek V., is inmiddels buiten levensgevaar. Wel raakte hij bijna een oog kwijt en is zijn kaak gebroken. Volgens de autoriteiten zijn de zeven eerder in Tsjechië geweest en betreft het boksers en kickboxers die eerder op het vliegveld al stampij maakten.

Twee van de mannen zijn officiëel beschuldigd. In het ergste geval hangt hen een celstraf van tien jaar boven het hoofd.

Update

Gisteren hadden we hier al een bericht over. Dit bericht geeft meer info, en is voorzien van foto + videomateriaal

Update 08:43

Twee van de verdachten zijn vrijgelaten. Uit de beelden blijkt dat zij zich niet in de vechtpartij hebben gemengd en zelfs poogden de boel te sussen.

De bronsite is inmiddels veranderd. Zo is later informatie over het feit dat een van de daders een Nederlandse politieagent was toegevoegd, zijn getuigenverklaringen toegevoegd en is de alinea over de racismekaart verwijderd. Dat heeft er wel gewoon in gestaan. Zie hieronder het google zoekresultaat op de passage en hier de vertaling ervan:

racismekaart
racismekaart