Politie zoekt getuigen schietpartij Vlaardingen

Afgelopen donderdagavond werd een 19-jarige Vlaardinger neergeschoten op de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. De jongen is inmiddels buiten levensgevaar. De politie neemt de schietpartij hoog op en heeft een groot rechercheteam op de zaak gezet.

Een groot team van rechercheurs, informatie-analisten en agenten onderzoekt het schietincident dat donderdag even na elf uur ’s avonds plaatsvond op de Dirk de Derdelaan. Op beelden is te zien hoe voor de winkels een viertal jongens aan komt lopen, één van hen een vuurwapen richt en hoe de jongens vervolgens weer terug lopen. De politie verzamelt zo veel mogelijk informatie om een compleet beeld te krijgen van de schietpartij.

Vlucht
Vast staat dat het slachtoffer zelf de politie alarmeerde op zijn vlucht. Hij is vanaf de winkels nabij de kruising met de Buys-Ballotlaan weggerend richting de Floris de Vijfdelaan. In de buurt van een bushokje op de Dirk de Derdelaan heeft hij zich zwaargewond in de omgeving verstopt om zichzelf in veiligheid te brengen. De Vlaardinger leidde de agenten naar zich toe, waarna de ambulance hem met spoed naar het ziekenhuis bracht.

Onderzoek
De Forensische Opsporing heeft zowel op het pleintje voor de winkels als bij de verstopplek van het slachtoffer uitgebreid sporenonderzoek verricht. Onder omwonenden is een buurtonderzoek gehouden. Ook met getuigen zijn gesprekken gevoerd. De politie is nog op zoek naar meer getuigen, dit zouden naast omwonenden ook hondenbezitters kunnen zijn.

Bijzondere getuigen
Op beelden is te zien dat er tijdens het schieten, die donderdag om 23.10 uur, een auto langs de winkels rijdt. Mogelijk heeft de bestuurder iets gehoord of gezien? Langs de route die het slachtoffer heeft gerend rijdt buslijn 56. Ook de passagiers van deze buslijn zouden iets opvallends gezien kunnen hebben.

Iedereen die iets opvallends gezien of gehoord heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Mensen die informatie hebben, maar deze op vertrouwelijke wijze willen delen, kunnen terecht bij TCI, Team Criminele Inlichtingen. TCI is te bereiken op 079-3458 999.

Politie zoekt getuigen schietpartij Vlaardingen (Foto politie.nl
Politie zoekt getuigen schietpartij Vlaardingen (Foto politie.nl