Feyenoord vestigt hoop op Arsenal of Marseille

Jan de Jong, algemeen directeur bij Feyenoord, heeft zijn hoop in de Europa League gevestigd op Arsenal en Olympique Marseille.

Als de Engelsen of de Fransen het toernooi winnen en in de eigen landelijke competitie niet op een Champions Leagueplek eindigen, mag Feyenoord zonder het spelen van voorrondes deelnemen aan de Europa League, legt De Jong uit voor de camera's van Fox Sports. Mocht Atlético Madrid of Red Bull Salzburg het toernooi winnen, moeten de Rotterdammers volgend seizoen instromen in de derde voorronde.

Deelname aan het hoofdtoernooi levert Feyenoord veel extra geld op, verzekert De Jong. Voor de bekerwinst van afgelopen zondag kreeg de club al 250.000 euro van de KNVB en de algemeen directeur weet dat ook de helft van alle inkomsten rondom de Johan Cruijff Schaal in Rotterdamse handen komt. "Voor Feyenoord is dat gewoon veel geld."

En daar kan nog veel meer bij komen als de Europa League vanuit Feyenoord-oogpunt de juiste winnaar krijgt, rekent De Jong voor. "Dan praten we echt over miljoenen meer, dus er zit nog veel in het vat. Alleen hebben we er zelf geen invloed op."

Als hij een persoonlijke voorkeur moet noemen, hoopt de algemeen directeur op Arsenal. "Voor Arsène Wenger zou het een prachtig afscheid zijn als hij de Europa League wint. Ik denk dat Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie het ook erg leuk zouden vinden", doelt hij op hun verleden bij de Londenaren. "Maar voor fans van Feyenoord zou het ook heel plezierig zijn."