Van der Breggen wint Waalse Pijl voor de vierde keer op rij

Anna van der Breggen heeft voor de vierde maal op rij de Waalse Pijl bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse van Boels-Dolmans, die vandaag haar 28e verjaardag viert, was de sterkste op de Muur van Huy.

Na dertig kilometer kilometer fietsen ontstond er een kopgroep van vijf renners met daarbij geen Nederlanders. De kopgroep pakte een goede minuut op het peloton, maar op de eerste passage van de Côte de Cherave werden ze alweer ingelopen door een uitgedund peloton.

Op de eerste beklimming van de Muur van Huy vertrokken Megan Guarnier, Pauline Ferrand-Prevot, Janneke Ensing en Amanda Sprat uit het uitgedunde peloton. Het viertal pakte een vijftig seconden, maar op de laatste beklimming van de Côte de Cherave werd de voorsprong gehalveerd en aan de voet van de laatste beklimming van de Muur van Huy was het nog maar twintig seconden.

Nadat ze op de klim werd teruggepakt werd duidelijk dat Van der Breggen de beste was. De Nederlandse versnelde op 250 meter van de streep en won voor de vierde keer de Waalse Pijl.

Het is haar derde grote zege van het jaar, na eerdere overwinningen in Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. Door de winst is Van der Breggen ook de nieuwe leidster in de Women Women's World Tour. Ze neemt de leiding over van haar ploeggenote Chantal Blaak, die afgelopen zondag nog de Amstel Gold Race.

Van der Breggen wint Waalse Pijl voor de vierde keer op rij (Pro Shots / George Deswijzen)
Van der Breggen wint Waalse Pijl voor de vierde keer op rij (Pro Shots / George Deswijzen)