BOA krijgt kopstoot om hondenpoep

Voor de vijfde keer deze week is een hulpverlener mishandeld tijdens de uitoefening van zijn functie. Maandag moest een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) in Dordrecht een verzoek tot het opruimen van hondenpoep bekopen met een kopstoot. Daarnaast werd deze week een ambulancebroeder geslagen in Hoogvliet, een ambulance klemgereden in Rotterdam, liepen agenten in Hendrik-Ido-Ambacht een ontwrichte kaak en een blauw oog op en kreeg een agent in Rotterdam klappen.

De BOA zag maandag 16 april dat een hondeneigenaar zijn twee viervoeters aan de Brouwersdijk liet poepen zonder het op te ruimen. Hij legitimeerde zich als Buitengewoon Opsporings Ambtenaar en verzocht de man dit alsnog te doen. De hondeneigenaar was niet gediend van dit verzoek. Na schelden en het niet kunnen tonen van zijn legitimatiebewijs ging de man dusdanig over de rooie dat hij de BOA een kopstoot gaf.

Bij de daar opvolgende aanhouding werd de handhaver gebeten door een van de honden in zijn arm en been. Hij liep naast de bijtwonden een gescheurde lip en een gekneusde duim op. De hondeneigenaar, een 51-jarige man uit Dordrecht, is aangehouden en werd vanmorgen in afwachting van verdere afhandeling heengezonden.

BOA krijgt kopstoot om hondenpoep (Foto: Stockfoto politie.nl)
BOA krijgt kopstoot om hondenpoep (Foto: Stockfoto politie.nl)