Toornstra en kind bedreigd op sociale media: "Kan er met mijn verstand niet bij"

Feyenoorder Jens Toornstra en zijn kind worden bedreigd via sociale media, aldus de middenvelder. "Daar kan ik met mijn verstand niet bij."

Trainer Giovanni van Bronckhorst luchtte onlangs zijn hart in de media over doodsbedreigingen aan zijn adres en nu is het de beurt aan Jens Toornstra om duidelijk te maken hoe hij denkt over de digitale verwensingen. "Volgens mij geldt dit helaas voor bijna alle spelers van Feyenoord", stelt de 29-jarige middenvelder tegenover Voetbal International. "Kritiek mag natuurlijk, maar als ze over je kind gaan beginnen, zoals in mijn geval is gebeurd, kan ik daar met mijn verstand echt niet bij", aldus Toornstra. "Ook al betreft het hier een piepklein deel van de aanhang."

De international is bezig aan een minder seizoen bij de Rotterdammers. Vaker dan voorheen zit hij op de bank en zijn doelpuntenproductie ligt lager dan eerdere jaren. De laatste weken is hij echter wel weer op dreef en hij heeft dan ook geen enkele intentie om de club te verlaten, ook niet door de bedreigingen. "Waarom? Omdat ik voor de mooiste club ter wereld speel. Het mag dan niet het seizoen zijn waar we op hoopten, maar ik ben nog altijd trots dat ik in De Kuip voetbal. Ik wil helemaal niet weg bij Feyenoord. Volgend jaar weer voor het kampioenschap strijden lijkt me een veel beter idee."

De Rotterdammers eindigen bijna zeker als vierde in de competitie, na de landstitel van afgelopen seizoen. Wel kunnen ze nog beslag leggen op de beker. Zondag is AZ de tegenstander in de finale. Daarbij is het nog twijfelachtig of Toornstra in de basis mag starten.