Ook Hans Teeuwen 'door het stof' in video

Hans Teeuwen heeft Dotan flink op de hak genomen. De cabaretier nam een excuusvideo op die lijkt op die van de singer-songwriter, die maandag sorry zei nadat hij het publiek jarenlang met nepaccounts had bedrogen op social media.

"Aan het begin van mijn carrière, en ook halverwege en nu, op het eind, heb ik af en toe gebruikgemaakt van sociale media om een bepaald imago te creëren", zegt Hans met een snik in zijn stem. "Ik heb daar achteraf ontzettende spijt van. Ik schaam me heel erg voor de dingen die niet helemaal eerlijk en helemaal waar waren." De cabaretier, die net als Dotan in een zwarte trui voor een witte muur zit, stipt een verhaal over een uitje met een groep reumapatiënten naar de Euromast aan. "Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma. Er was helemaal niemand. De reden dat ik dat heb gedaan is omdat ik niets liever wil dan overkomen als iemand met een sociaal hart en iemand die mensen wil helpen die het moeilijk hebben."

Hans benadrukt dat hij "omdat ik nu die verhalen heb verzonnen" niet negatief tegenover het Reumafonds staat. "Ik zal mijn hele leven het Reumafonds een warm hart toedragen en hopen dat ze er iets op vinden. Want mensen moeten kunnen knijpen."

Smerige lei

De cabaretier geeft ook toe dat "ook deze boodschap niet helemaal oprecht is". "De tril die u nu hoort in mijn stem is geacteerd. En in alle eerlijkheid zeg ik: het is nu februari 2017, ik weet niet wanneer ik dit ga uitbrengen, gewoon als de tijd er rijp voor is. Maar er ligt ook al een video klaar om te verontschuldigen voor de onoprechtheid van déze video. En ik heb het gevoel dat ik terecht ben gekomen in een spiraal van excuusvideo's, waarbij de ene video een excuus uitlokt, en die weer één, en die weer één... En ik ben bang dat ik de rest van mijn leven bezig zal zijn om excuses aan te bieden."

Hans zegt net zo lang sorry te blijven zeggen tot "het publiek mij weer omarmt". "En we hopen maar dat niet te veel journalisten in mijn verleden gaan graven. En als ze dat wel doen, dan wil ik nu al mijn excuses aanbieden voor wat ik mensen dicht bij mij heb aangedaan en nog ga doen." Volgens de cabaretier is het "tijd om met een schone lei te beginnen, of desnoods met een smerige lei, maar in elk geval opnieuw."Ook Hans Teeuwen 'door het stof' in video
Ook Hans Teeuwen 'door het stof' in video (Foto: BuzzE)