Dost stopt als Oranje-international

Bas Dost zal niet meer voor het Nederlands elftal uitkomen, dat heeft de 28-jarige aanvaller aan bondscoach Ronald Koeman laten weten. Dost scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band bij Sporting Portugal maar werd bij het Nederlands elftal nooit een vaste waarde in de basisopstelling, zo ook niet in de eerste interlands onder de nieuwe bondscoach Koeman.

"Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik", aldus Dost, zo lezen we op Sportwereld.nl. Na een slechte wedstrijd tegen Engeland kwam hij in de daaropvolgende interland tegen Portugal niet van de bank.

"Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven." Zo blikt de lange aanvaller terug op de tijd na de interlands tegen Engeland en Portugal.

"Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg ‘tot hier en niet verder.’ Het werkt gewoon niet." Zo vulde Dost, die debuteerde in Oranje op 28 maart 2015 in de interland tegen Turkije, aan. In de jaren die volgden speelde hij achtienmaal voor het Nederlands elftal waarin hij éénmaal tot scoren kwam. Nooit werd hij echter een vaste waarde in Oranje.

De spits heeft zelf geen idee waarom hij bij het Nederlands elftal nooit echt slaagde. "Het is gewoon moeilijk te begrijpen dat het er nooit uitkomt. Dat is ook frustrerend. De week voor de wedstrijd tegen Engeland geef ik tegen Rio Ave een assist en scoor ik. Als je dat vergelijkt met die interland, dan zie je een heel andere speler."

"Zo’n keuze maak je niet als je even een slecht moment hebt. Dat bespreek je met de mensen die dichtbij je staan. Het is ongelooflijk ongelukkig wat er allemaal gebeurd is. En er komt gewoon geen einde aan." Zo besloot Dost tegenover de Rotterdamse krant.

Dost stopt als Oranje-international (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Dost stopt als Oranje-international (Pro Shots / Henk Jan Dijks)