Juwelierszaak beroofd, politie zoekt getuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond omstreeks 03.55 uur een inbraak plaats bij een juwelierszaak aan de Vischpoortstraat in Elburg. Er werd een etalageruit geforceerd en vervolgens zijn diverse goederen weggenomen. De verdachten, vermoedelijk drie mannen, zijn weggerend onder de Vischpoort door. De gewaarschuwde politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en begon meteen een uitgebreid onderzoek.

Forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan en politie-eenheden hebben in de ruime omgeving naar de verdachten uitgekeken. Van de eigenaar is een aangifte opgenomen, ook spraken agenten met enkele getuigen. Zaterdagmorgen is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en is de directe omgeving afgezocht naar mogelijk achtergebleven zaken. Er is nader onderzoek ingesteld, waarbij onder andere camerabeelden bekeken worden.

Getuigenoproep
Van de verdachten, het zou gaan om drie mannen, is een summier signalement bekend. Een van de daders droeg een donkerrode jas met capuchon, de tweede droeg een donker vest met capuchon, de derde droeg een camouflagebroek en twee van de drie daders droegen een veiligheidshesje. De politie vraagt getuigen om zich te melden via 0900-8844 en daarbij te vragen naar team Veluwe Noord.