51-jarige man geliquideerd in Eindhoven

Donderdagochtend rond 8 uur werd een man dood aangetroffen in een auto in de straat Den Bult in Eindhoven. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het gaat om een 51-jarige inwoner van Eindhoven. Voor het onderzoek naar de toedracht is een Team Grootschalige Opsporing opgericht.

Een buurtbewoner vond de man in de auto en alarmeerde de hulpdiensten. Naast politiemensen kwamen ambulancepersoneel en een traumahelikopter ter plaatse voor eventuele hulpverlening, maar de man bleek al te zijn overleden. Al snel was duidelijk dat hij van dichtbij was doodgeschoten. De politie heeft meteen de plaats van het incident afgezet zodat mogelijk sporen naar de dader niet meer verstoord zouden worden. Het sporenonderzoek werd korte tijd later opgestart door forensische rechercheurs.

Zo’n onderzoek neemt veel tijd in beslag omdat het uiteraard zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd in de zoektocht naar aanwijzingen. Een team van specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie heeft met een drone van bovenaf foto’s gemaakt van de plaats delict. Verder werd er een speurhond ingezet die politie mogelijk op het spoor kon zetten van de vluchtroute van de dader.

Een groot deel van een rechercheonderzoek bestaat uit het horen van mogelijke getuigen en betrokkenen. Vooralsnog is niet vastgesteld wanneer het slachtoffer werd neergeschoten, maar er gaan geruchten dat mensen op de late woensdagavond schoten hebben gehoord. Opvallend genoeg zijn daarover bij de politie die avond geen meldingen binnen gekomen. Ze komen daarom graag in contact met mensen die mogelijk meer kunnen vertellen over het moment waarop de fatale schoten zijn gelost.

Reactie burgemeester Jorritsma
Burgemeester Jorritsma van Eindhoven sprak in een korte reactie zijn afschuw uit over het incident: "Het is afschuwelijk wat hier gebeurd is. Ik maak me echt zorgen om dit soort geweldplegingen, het is een schok voor de buurt en uiteraard vreselijk voor de voor de familie."

Man doodgeschoten in Eindhoven (Foto: Politie.nl)
Man doodgeschoten in Eindhoven (Foto: Politie.nl)