Real ontsnapt na late strafschop tegen Juventus

Real Madrid heeft zich woensdagavond ten koste van Juventus op miraculeuze geplaatst voor de halve finale van de Champions League.

Geen vuiltje aan de lucht leek er voor Real Madrid, nadat zij de eerste wedstrijd in Turijn met 0-3 hadden gewonnen, maar als in de tweede minuten namen de gasten de voorsprong in het Estadio Santiago Bernabéu. Op een aangeven van Sami Khedira kopte Mario Mandzukic bij de tweede paal raak. Juventus begon zeer fel aan de wedstrijd en kreeg via Gonzalo Higuaín een kans op de 0-2, maar de Argentijnse spits vond Keylor Navas op weg naar succes.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in het spel en hield Gianluigi Buffon Gareth Bale van het scoren af. Isco kreeg ook een mogelijkheid, maar hij maakte de verkeerde keuze. De middenvelder besloot een bal aan te nemen in plaats van direct te schieten. De Spanjaard dacht bij een later moment de 1-1 te maken alleen werd de treffer vanwege buitenspel geannuleerd.

Isco was aanvallend de gevaarlijkste speler bij Real Madrid en zag Buffon wederom een goede redding in huis hebben. Mandzukic was de gevaarlijkste speler bij Juventus en kreeg een mogelijkheid op de 0-2, maar vanaf vijf meter plaatste hij de bal in de handen van Navas. Na 37 minuten lukte het de Kroaat om toch voor de tweede keer te scoren. Hij kopte wederom raak, ditmaal op een voorzet van invaller Stephan Lichtsteiner. Raphaël Varane was voor rust nog dichtbij de 1-2, maar zijn kopbal kwam tegen de lat.

Na rust deelde Real een eerste speldenprikje uit, waar Marco Asensio Buffon testte. Na 61 minuten was de comeback van La Vecchio Signora compleet. Navas liet een voorzet van de rechterflank van Douglas Costa zomaar los en Blaise Matuidi kon de bal in het lege doel tikken: 0-3. Naarmate de tweede helft vorderde nam de druk van Real toe op het doel van de Italianen, die dankzij Buffon standhielden. De veertigjarige doelman moest handelend optreden bij schoten van Cristiano Ronaldo, Isco en Varane en zag Giorgio Chiellini de bal bijna in zijn eigen doel koppen.

De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, totdat Real in de laatste minuut van de blessuretijd een strafschop kreeg na een overtreding van Mehdi Benatia op Lucas Vázquez. Gianluigi Buffon kreeg na hevig protesteren een rode kaart. Ronaldo ontfermde zich over de strafschop en faalde niet en schoot Real naar de laatste vier in het miljoenenbal: 1-3.