Gierige Gasten eisen zendtijd en krijgen parkeerboete

De mannen van het YouTube-kanaal Gierige Gasten zijn er woensdagavond in geslaagd de live-uitzending van RTL Boulevard te verstoren. Met een hoogwerker op het Leidseplein in Amsterdam kregen ze het voor elkaar aandacht te vragen voor de release van hun eerste single, door met een spandoek voor de ramen van de studio te verschijnen. Van de Amsterdamse politie kregen ze een parkeerboete.

YouTuber Niels Oosthoek van de Gierige Gasten verscheen onaangekondigd in beeld met zijn spandoek. "We komen binnenkort uit met onze eerste single. Die heet F**k die Bitches (ft. Boef, Josylvio, Bizzey, Adje, JeBroer & Supergaande). Daar wilden we graag aandacht voor vragen. Helaas bleek het spandoek niet groot genoeg om al deze grote namen te noemen", zegt Niels, die als een soort combinatie van een glazenwasser en streaker de aandacht van presentator Beau van Erven Dorens wist te trekken.

Gierige Gasten, een YouTube-kanaal met 303.000 abonnees, brengen de single uit op 20 april. "Op een typische Gierige Gasten-manier, want de artiesten weten zelf nog niet dat ze meewerken aan het nummer. Het is nog een verrassing voor ze. Hoe we dat doen, dat verklappen we in onze volgende video."

De YouTubers zijn naar eigen zeggen te onbekend om op een normale manier aandacht te krijgen in RTL Boulevard en daarom kozen ze voor de onconventionele manier. "We wilden even gratis shine pakken."Helaas voor de Gierige Gasten was de actie niet gratis. De Amsterdamse politie trakteerde de mannen op een parkeerboete van 90 euro en 9 euro administratiekosten.

Gierige Gasten eisen zendtijd op in Boulevard
Gierige Gasten eisen zendtijd op in Boulevard (Foto: BuzzE)