Kluivert: "Dat zou wel een beetje vernederend zijn"

Justin Kluivert is er veel aan gelegen om komende zondag met Ajax koploper PSV te verslaan. Het verschil tussen beide ploegen is zeven punten.

Bij een zege van de Eindhovenaren kronen zij zich voor de 24ste keer in de historie van de club tot landskampioen van Nederland. "Dat zou wel een beetje vernederend zijn", vertelt Kluivert in gesprek met De Telegraaf. "We gaan alles doen om dat te voorkomen."

PSV leek zaterdavond tegen puntenverlies aan te lopen op bezoek bij AZ, maar maakte een 2-0 achterstand goed en won met 2-3. "Het was jammer. De scheidsrechter (Kevin Blom, red.) floot niet zijn beste wedstrijd, denk ik. Hopelijk leert hij van zijn fouten, want ik vind hem normaal wel een prima scheids eigenlijk. We moeten hem niet de schuld geven. PSV heeft het goed gedaan. Na de 2-0 voor AZ dacht ik: ‘nu is het wel klaar’. Maar helaas, toch niet."

Als PSV erin slaagt om kampioen te worden, dan is het geen 'mooie kampioen' in de ogen van de aanvaller van Ajax. "Nee, natuurlijk niet. Als de ploeg met het mooiste voetbal kampioen werd, zouden wij dat zijn. Als ze de titel pakken is het gewoon verdiend en feliciteer ik ze. Zo professioneel moet je zijn, zo is sport."