Bertens bereikt finale Charleston na overwinning op Keys

Kiki Bertens heeft de finale van het WTA-toernooi in Charleston bereikt. De Nederlandse, nummer 27 van de wereld won in die drie sets van de Amerikaanse Madison Keys: 6-4, 6-7 (2), 7-6 (5).

Tot aan 3-3 in de eerste set ging het gelijk op tussen de beide speeltsters. Bertens wist het eerste gaatje te slaan en liep uit naar een 5-3 voorsprong. Keys wist haar service nog wel te houden, maar 5-4 wist ze op haar tweede setpunt toe te slaan. 

Brtens kwam in de tweede set terug van 3-5 achterstand, maar miste op 6-5 twee wedstrijdpunten. In de tiebreak was de Nederlandse kansloos tegen Keys, de nummer dertien van de wereld.

Bertens begon de derde set met serveren. Tot aan de 4-4 wist beide speelsters hun service te behouden, maar in de negende game werd de Nederlandse gebroken. In de volgende game kreeg Keys een matchpoint, maar Bertens werkte die weg en brak door de service van de Amerikaanse. Bertens verloor op haar beurt weer haar service, maar omdat ook Keys haar service inleverde werd het een tiebreak. Daarin was de Nederlandse met 7-5 te sterk.

Bertens tegenstandster in de finale is Julia Görges. De Duitse versloeg Anastasia Sevastova met 7-6 en 6-3.

Door zware regenval moesten zaterdag alle wedstrijden in Charleston uitgesteld worden, waardoor zowel de halve finales als finale op zondag gespeeld worden.